Μονάδα Αιμοκάθαρσης

ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ
 
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο Αιμοκαθαιρόμενος ασθενής έχει ανάγκη στοχευμένης προσέγγισης στη θεραπεία του γιατί είναι πολλά τα συστήματα των οργάνων που επηρεάζονται από την νεφροπάθεια.

Σε πολλές Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που δεν στεγάζονται σε νοσοκομείο αυτή η προσέγγιση δεν είναι δυνατή καθώς η διαθεσιμότητα των ιατρών άλλων ειδικοτήτων είναι σε ετοιμότητα κατ` επίκληση. Αυτό δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παροχή της κατάλληλης θεραπείας για τους ασθενείς και να οδηγήσει σε επισφαλείς καταστάσεις την εύθραυστη κατάσταση της υγείας τους.
 
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μας έχει το πλεονέκτημα να στεγάζεται εντός της:
  Γενικής Κλινικής Πειραιώς, μιας κλινικής επανδρωμένης με διεπιστημονική ομάδα ειδικών ιατρών,
  με 24ωρη παρουσία των εφημερευόντων ιατρών,
  μικροβιολογικό εργαστήριο και ακτινολογικό/απεικονιστικό τμήμα σε πλήρη ετοιμότητα,
  για την έγκαιρη αντιμετώπιση του πιθανού οξέως συμβάντος κατά την διάρκεια της θεραπείας
  ή/και μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 

 
Πως γίνεται η αιμοκάθαρση;
Αν ο νεφροί αποτύχουν και δε μπορούν να επιτελέσουν τις λειτουργίες τους, τότε αυτή η επιδείνωση οδηγεί σε συγκέντρωση απόβλητων ουσιών σε υψηλά επίπεδα στο αίμα (τοξίνες) που κάνουν το άτομο να αισθάνεται άρρωστο, προκαλώντας επιπλοκές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας, το οποίο απαιτεί θεραπεία υποκατάστασης με αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.

Η αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού φίλτρου, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται ο καθαρισμός του αίματος. Τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού και οι τοξίνες διηθούνται μέσω μιας ημιδιαπερατής μεμβράνης, απο το αίμα προς το διάλυμα της αιμοκάθαρσης, με το οποίο και απομακρύνονται.
 

 
Τα Μοναδικά μας Χαρακτηριστικά:
  Οικογενειακό περιβάλλον σε ένα μικρού αριθμού θέσεων κέντρο αιμοκάθαρσης (12 θέσεων ανά βάρδια) που λειτουργεί εντός της Κλινικής με δυνατότητα νοσηλείας στο νεφρολογικό τμήμα που είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ
 
  Πλήρως εξοπλισμένο ιδιόκτητο ασθενοφόρο για τις ανάγκες των ασθενών
 
  Χρησιμοποιούνται φίλτρα αιμοκάθαρσης μεγάλου εύρους, διαφορετικών μεμβρανών, άριστης ποιότητας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ποιοτικής αιμοκάθαρσης, ώστε να ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.
 
  Ευέλικτο πρόγραμμα βαρδιών, 3 βάρδιες, Πρωινή (6.00-10.00 πμ), Μεσημβρινή (10.30-14.30μμ), Απογευματινή ( 3.00-7.00μμ)
 
  Επεξεργασία νερού με αντίστροφη όσμωση δύο σταδίων
 
  Μηχανήματα αιμοκάθαρσης και τεχνολογία που παρέχει υψηλά επίπεδα απόδοσης και ασφάλειας από την Εταιρεία NIKKISO με τα τελευταία γενιάς μηχανήματα D BB7, Ιαπωνικής κατασκευής.
 
  Αφοσιωμένη επιτήρηση από το νοσηλευτικό προσώπικο με αναλογία 1 νοσηλευτής ανά 3 ασθενείς, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες
 
  Αγγειοχειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων αγγειακής προσπέλασης, δημιουργία αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης φίστουλας- AVF, μοσχεύματος- AVG, τοποθέτηση προσωρινού και μόνιμου καθετήρα αιμοκάθαρσης
 
  Συνεργασία με το παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα με δυνατότητα νοσηλείας του ασθενούς
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Μια έμπειρη και σε πλήρη ετοιμότητα ιατρική ομάδα, που την πλαισιώνει στο έργο της το νοσηλευτικό προσωπικό, με καθημερινή αφοσίωση στις συνεδρίες αιμοκάθαρσης.
 

Τη διευθύνει από το 2013, η Αλεξάνδρα Κουτσοβασίλη MD, Νεφρολόγος, υπότροφος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και Μετεκπαιδευθείσα στις Η.Π.Α στο Scripps Research, με σταθερά βήματα στην κλινική νεφρολόγια, βάζοντας στόχους τη συνεχή μετεκπαίδευση και την οργάνωση του νεφρολογικού τμήματος και της Μονάδας Αιμοκάθαρσης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
 

Μαραβίτσα Παναγιώτα - Νεφρολόγος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ