Νοσηλεία

ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Η ιατρική ομαδα θα προσπαθήσει άμεσα να βρει την αιτία της απώλειας της νεφρικής λειτουργίας, με λήψη λεπτομερούς ιστορικού για τα πρόσφατα συμπτώματα, τα προηγούμενα φάρμακα καθώς και με κλινική εξέταση.

Οι βασικές έρευνες περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος και ούρων καθώς και ένα υπερηχογράφημα νεφρών, το οποίο είναι απαραίτητο για να αποκλειστεί η πιθανή απόφραξη του αποχετευτικού συστήματος.

Η θεραπεία κατευθύνεται ανάλογα με το αίτιο. Αξιολογείται η ενυδάτωση και δίνονται ενδοφλέβια υγρά ανάλογα με την περίπτωση.Επανεξετάζονται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, γιατί ορισμένα πρέπει να σταματήσουν και σε άλλα να επαναρυθμιστεί η δοσολογία τους, καθώς πολλά φάρμακα αποβάλλονται από τα νεφρά.

 

Στους ασθενείς με Οξεία Νεφρική Βλάβη (ΟΝΒ) τα φυσικά σημεία (αρτηριακή πίεση,σφυγμός και θερμοκρασία), ο όγκος των ούρων και οι εξετάσεις αίματος πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά ώστε να εξασφαλιστεί ότι η λειτουργία των νεφρών έχει επανέλθει στο κανονικό.

Το στάδιο βαρύτητας της ΟΝΒ φαίνεται να επηρεάζει τη νεφρική και γενική έκβαση των ασθενών, εντοπίζοντας μία ομάδα ασθενών υψηλού κινδύνου που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και στενής παρακολούθησης, τόσο κατά την νοσηλεία τους όσο και μακροπρόθεσμα.